BESTILLING AV KORONAVAKSINE
Det er åpnet for egenpåmelding til vaksinering.

Bestill koronavaksine her: https://timebestilling.remin.no/heroy
På grunn av at det er mange som er inne og bestiller vaksine samtidig, kan det nok i perioder være vanskelig å komme gjennom. Da er det viktig at man ikke gir opp, men prøver på nytt til man kommer inn på systemet. Du kan også ringe eller sende sms til korontelefonen på tlf. 477 00 324.

Det ligger også en link på forsiden til Herøy kommunes hjemmeside som tar deg direkte til påmeldingssystemet, der du logger deg inn med Bank-ID. Du vil da komme til et system som viser tilgjengelige tidspunkt som kan velges for vaksinering. Du må registrere navn, personnummer og telefonnummer i systemet for å få registrert timen.

For å få koronavaksine må du minst være fylt 12 år (født i 2009 eller tidligere). De som ikke har fylt 16 år, må ha foresattes samtykke til vaksinering. Ved felles foreldreansvar må begge samtykke. De som ikke har mulighet til å bestille kan også gjøre dette ved å ringe koronatelefonen på tlf. 477 00 324 på hverdager mellom kl. 10-12.

Dersom du har problemer med påmelding eller har andre spørsmål om vaksineringsprogrammet, kan vaksinetelefonen kontaktes på tlf 47700324 hverdager mellom 10 og 12.

Om koronavaksine
Vaksinasjon er en av de mest effektive formene for forebygging av smittsomme sykdommer. Hensikten med vaksinasjon er å forebygge sykdom eller å gjøre sykdomsforløpet mildere uten å bli utsatt for alvorlig bivirkninger. Hovedmålet med koronavaksine er å beskytte liv og helse til de som er mest utsatt for sykdom av Covid-19.

Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og kommunene skal tilby innbyggerne vaksinasjon. 

Vaksinen er gratis for alle!

Det nye koronaviruset gir infeksjon i luftveiene. De fleste får ingen eller milde symptomer, men noen blir alvorlig syke. De eldste og de som har enkelte andre sykdommer fra før har størst risiko for å få alvorlig sykdom.

Mer informasjon om koronavaksine på Folkehelseinstituttets nettside: www.fhi.no/kvp